středa 19. srpna 2009

Víkend v DF














Uplynulý víkend jsme se rozhodli s kamarádama ze Španělska strávit v DF (Distrito Federal=zkratka pro Mexico City). Cestovali jsme v této sestavě - zprava: Jorge, Gabi, Christina (všichni ze špáňa - Valencie a Zaragozy), a Carolina, nemluvná znuděná francouzka :)
V pátek večer jsme se sešli s jejich dalšíma kamarádama Španělama ve španělském kulturní centru, prohlídli si tam výstavu fotek, a vyrazili na Plaza Garibaldi - místo, kam se chodí bavit místní (tipuju ti bohatší). V hospůdce jsme si dali tequilu, a do ouška nám zahráli "mariachis", místní muzikanti.



















Druhý den jsme se vypravili do Xochimilca - část DF, která jako jediná připomíná dobu, kdy celý Tenochtitlán (původní DF než přijeli španělé). Je to něco jako mexické Benátky - soustava kanálů plná různobarevných lodiček).













Na naší lodičce nás bylo nejvíc - 15 lidí, a měli jsme nejstaršího, a na pohled nejvíc vetchýho kormidelníka :)



















Další den jsme se vypravili za uměním. Nejprve jsme viděli murales (nástěnné malby) od Diega Rivery v Bellas Artes, a pak muzeum Fridy Kahlo v domečku, kde s Diegem žili. (La Casa Azul). Jak Bellas Artes, tak dům Fridy byly úžasný zážitky, který jsem si moc užívala. Celkově byl celej víkend moc podařenej, a na to, že jsem celou dobu musela mluvit španělsky, jsem si ho fakt užila, a docela se i nasmála.




















































Dokonce jsme jeli i v místním metru, a sice se říká, jak je to nebezpečný, mě to ale vůbec nepřišlo - je to asi stejně nebezpečný jako jakýkoliv jiný metro ve velkým městě. (až na to, že denně přepraví 4,2 miliónu lidí :DD to je půlka Čech!!!! No, a další věc, kterou nevím, jestli už jsem zmiňovala - Mexico City je obrovský nekončíčí město plný silnic, dálnic, aut, lidí... koberec stejnejch baráků se táhne bez konce na všechny strany - připomíná mi to song od asian dub foundation ("city is blind, and it will not slow down, it drives to destruction..")


Žádné komentáře:

Okomentovat