neděle 9. srpna 2009

Toluca - něco o městě


katedrála v Toluce

jako všude jinde, ani tady nechybí McDonald


hlavní náměstí s kostelem


výroba místních sladkostí

výsledek - strašně sladká rosolovitá hmota

Toluca leží západně od hlavního města, a má přibližně 500 tis. obyvatel. Centrum je, jako ve všech koloniálních městech, malebné, evropské, s katedrálou, a hlavní nákupní zónou "portales" (podloubí). Zbytek Tolucy je jako ostatní mexická města - rozsáhlá předměstí s malými domečky (v přízemí garáž nebo obchod, v patře bydlení, vzadu malá zahrádka), časté jsou i hlídané kolonie domečků - kde bydlím např. já, a další zahraniční studenti.
Toluca není obecně moc turistické místo, a hlavními atrakcemi je asi centrum města s botanickou zahradou (tam jsem ještě nebyla), a katedrálou.
Zeměpisnou polohou je město zařazeno do teplých krajin, ale nadmořská výška 2700 m.n.m. dělá svoje. Nejenže je tady přes zimu pěkná kosa, ale taky jsem pořád unavená, a uvařit vodu na těstoviny je opravdu zkouška trpělivosti :)
Jízda autobusem je samo o sobě dobrodružství, a právě v interiéru autobusů a taxíku je na první pohled vidět vysoká religionizita. V každém autobusu nechybí vyobrazení Ježíše, nebo nějaká citace z Bible, v jednom taxíku jsem dokonce objevila nápis: Nekouřit! Interiér je naplněn božím duchem! :)

3 komentáře: